Music by John van Loon

SOLAR – Amaranthine

 

De Australische muziekproducer Charles Fenech en Nederlandse zanger John van Loon bundelen hun krachten op het prachtige tweede album van SOLAR: Amaranthine.

Fenech, beter bekend door zijn EBM-project AngelTheory, creëerde SOLAR als instrumentaal project in 2004, als uitlaatklep voor zijn passie voor orkestrale- en filmmuziek.

Op het tweede album Amaranthine is een evolutie van de muziek van SOLAR te horen. Broeierige atmosferen worden gecombineerd met organische en electronische percussie en dee etherische stem van zanger John van Loon (Dark Territory). Flirtend met de vroegere werken van Delerium, Synaestheasia, Dead Can Dance en John Foxx, vervoert Amaranthine de luisteraar naar donkere en sfeervolle werelden van rust, extase en melancholie. Deze betoverende tweede release van SOLAR zal zeker menig hart veroveren met zijn schoonheid.

Amaranthine is verkrijgbaar via alle grote download portals vanaf februari 2011. Voorafgaand aan de release zal een gratis digitale download van de exclusieve The se7enth Gate-EP beschikbaar zijn.

Meer informatie is te vinden op de volgende websites:

http://charlesfenech.bandcamp.com
http://www.facebook.com/aoneroomworld
http://www.aoneroomworld.com