Music by John van Loon

Herrie uit je Hoofd

 

MusiciansJohn van Loon, Saskia Le Poole, Eelco Menkveld.
Where & When: MuzyQ Amsterdam, March 26th 2014.

Setlist:

1. Dawn Of Deliverance
2. Just Another Day (video)

Music Motion organiseerde in samenwerking met Bureau Timmermans en de NVVS op 26 maart het symposium Herrie uit je Hoofd, over de behandeling van gehooraandoeningen zoals tinnitus en hyperacusis. Deze relatief onbekende aandoeningen mogen meer ruchtbaarheid krijgen, zeker bij muzikanten. De afgelopen jaren was er wel al meer aandacht, maar die ging vooral naar de ernst van de aandoening en hoe deze te voorkomen; behandeling kwam minder aan bod. Tijdens het symposium hebben we het daar wél over gehad, ook omdat er oplossingen zijn voor hóe je ermee moet leren leven.
Aanleiding voor dit symposium is de ervaring van muzikant John van Loon. Hij leed zodanig aan deze aandoening, dat zijn laatste cd nooit leek te verschijnen. Na een intensieve behandeling, had hij de aandoening weer onder controle en was hij in staat zijn cd New Moon af te maken.

Om John’s overwinning te vieren en het album Blue Moon te presenteren, werd gekozen voor een symposium, waarbij muzikanten, specialisten en andere geïnteresseerden van harte welkom waren. Voor meer informatie en het verslag, zie de website.