Music by John van Loon

Just Another Day 2019

Daar is ie dan: de sfeervolle nieuwe versie van het nummer Just Another Day, waarmee John tien jaar geleden een nieuw tijdperk inluidde.

Tijdens live-uitvoering van het nummer wordt John regelmatig begeleid door Saskia Le Poole op cello. Dus we vonden het tijd om haar melodieën te vereeuwigen.

Lees meer...

 

Mutate (De Mutilation Remixes)

De samenwerking tussen technoproducer Jamez en zanger/producer Guflux resulteerde in de track Mutate.

In november 2017 verscheen al de Mutation EP op Rough Cut Records. Nu is er ook de Mutilation EP, met minimalistisch duistere elektronische remixen.

Lees meer...

 

Mutate (The Mutation Remixes)

From Jamez’s collaboration with Guflux spawns Mutate, now released as an EP on Rough Cut records, a sublabel of Touché Records.

To make Mutate suitable for the dance floor, Sender, Tatoine, Loophole and Guflux himself remixed the track. Enjoy The Mutation.

Lees meer...

 

Synaesthesia nu verkrijgbaar!

Het nieuwe Guflux album Synaesthesia is nu verkrijgbaar!

Dank aan Saskia Le Poole voor haar prachtige cellopartijen, Marjolein Groenewegen voor haar vocalen in het nummer ‘Luz’, Peter Villevoye voor zijn grafisch ontwerp, en aan Colors of the Jungle, wiens fotografie mij inspireerde voor de muziek en die zijn werk leende voor de kleurrijke albumhoes.

Lees meer...

 

Kirsi, featuring Saskia Le Poole

Met trots kondig ik mijn tweede single van 2016 aan: Kirsi, featuring Saskia Le Poole. De single is een melancholisch en kleurrijk nummer, waarin de sfeervolle cellomelodieën van Saskia centraal staan.

Lees meer...

 

Sorrow (AngelTheory’s Club Mix)

De nieuwe single van Guflux is de stampende Sorrow (Club Mix), gemaakt door de Australische muzikant AngelTheory.

Lees meer...

 

Sorrow (Video)

Mariette Schrijver, die de cover voor Encaged maakte, ging helemaal los met haar iPhone Art visuals. En zo ontstond een music video teaser van Sorrow (Club Mix).

Lees meer...

 

Encaged EP

Encaged EP

Voilá!

De gloednieuwe Guflux-EP Encaged: een collectie van vijf nummers waar ik de afgelopen maanden aan heb gewerkt. Met een beetje hulp van muzikale vriendjes Jamez, AngelTheory en Wanda Wulz.

Lees meer...

 

Guflux in the Garden

Op 10 september geeft Guflux een exclusief optreden in de idyllische tuin van het Klein Huis ter Hart. Onder begeleiding Saskia le Poole op cello zal John nummers ten gehore brengen van het album ‘New Moon’.

Aanvang: 20.00, entree gratis. Beperkt aantal plaatsen.

Lees meer...

 

Syzygy EP

Syzygy Cover Art

Vandaag, op de dag van de zonsverduistering, brengt Guflux de Syzygy EP uit.

De 7-track EP Syzygy is de epiloog in Guflux’s maancyclus. De EP opent met de melodieuse Sorrow (Sanctification Edit), waarna de Australische musicus Charles Fenech je ontvoert naar de zon met zijn Solar Remix van Laika. Vervolgens neemt de Britse cellist Marvin Ayres je met zijn duistere ambientklanken mee naar de maanvlakte Terra Nivium.

Lees meer...